+36-1-460-4481

Kovács Viktor

 

Szakmai önéletrajz

1996. április 7-én születtem Pécsett. Általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaimat lakhelyemen, Simontornyán, a Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnáziumban végeztem. 2016 őszétől az ELTE BTK magyar szakos hallgatója vagyok. Szerencsémnek tartom, hogy ikertestvéremmel, Dominikkal megadatott nekünk a közös művelődés, olvasás majd az együtt alkotás lehetősége. Több középiskolás versenyen és vetélkedőn vettünk részt, így például a 2013-as Erkel Diákünnepeken, a 2014-es Helikoni Ünnepségeken, ahol arany oklevelet szereztünk. A Sárváron megrendezett 38. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatra beküldött írásaink elnyerték a próza kategória ezüst oklevelét illetve a Pályázók díját. 2016 tavaszán a 39. Kárpát-medencei Irodalmi Pályázaton arany oklevéllel jutalmazták a novelláinkat. Írásaink közül több megjelent online és nyomtatott folyóiratokban (Bárka, Hévíz, Félonline, Új Forrás), színdarabjainkat a simontornyai vár színjátszóköre adta elő. Egy újabb tragédiánkkal lehetőségünk nyílt részt venni a 2017-es Kortárs Dráma Nyílt Fórumán.

2016 tavaszán az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében dráma tantárgyból a 8. helyezést értem el. Színháztörténeti érdeklődésemen belül különösen érdekel a dualizmus időszakának könnyed műfajától, a népszínműtől a népdráma kialakulásáig vezető út, illetve a népdrámával rokonítható XX. századi magyar társadalmi dráma megjelenése. Ebből adódóan szívesen foglalkozom a társadalmi realizmussal is, a hiteles társadalomábrázolás irodalmi felbukkanásával, a szociográfia és más epikai műfajok kapcsolatával. A klasszikusok mellett fontosnak tartom a kortárs irodalom ismeretét.

Célomnak tartom idegen nyelvi ismereteim bővítését is, angol és német nyelvből B2-es középfokú nyelvvizsgával rendelkezem.

Örömmel és kíváncsisággal tölt el, hogy 2016 őszétől az Eötvös Collegium tagja lehetek. Úgy gondolom, a magyar műhely tagjaként egyszerre kaptam lehetőséget az újabb ismeretek megszerzésére valamint egy új szellemi közösség megismerésére.