+36-1-460-4481

Felvett hallgatók

A felvettek névsora megtekinthető itt.

Tisztelt Felvételizők!

Mindannyiuknak gratulálok a helytálláshoz és a kiváló szakmai teljesítményhez, amelynek alapján a Collegium felvételi eljárásának végső megmérettetéséig eljutottak. A betölthető szabad férőhelyek száma azonban meghatározza, hogy most összesen 38 bentlakó collegistát vehetünk fel.

A bentlakó collegisták szeptember 4-én 10:00 órától költözhetnek be a Collegiumba. Minden beköltöző collegistának ki kell töltenie azt az adatlapot, amelyet a titkárságon kap.

A csatolt dokumentumokban a bentlakó collegisták nevei után az ún. várólistás collegisták nevei következnek. A várólista azt jelenti, hogy kellő helytállást, féléves szakmai munkát követően — amennyiben szabadul fel hely a Collegiumban — 2018. január végén a várólistás hallgató beköltözhet. Ha ez nem sikerül, várólistás statusa bejárói statusban marad, és 2018. augusztusában újra felvételizhet, a bejáró statust ugyanis csak felvételi eljárással lehet bentlakóvá minősíttetni. A harmadik névsor a bejáró collegisták nevét tartalmazza. Ez a status – a bentlakást leszámítva – ugyanolyan jogokkal és kötelességekkel jár, mint a bentlakó status.

Felhívom a figyelmüket, hogy a Collegium működésében kiemelkedő jelentőségű eseményre kerül sor szeptember 5-én 10.00 órától. Az EÖTVÖS JÓZSEF NAP 2017. – ÜNNEPÉLYES TANÉVNYITÓ rendezvényen (http://honlap.eotvos.elte.hu/news/eotvos-jozsef-nap-a-collegium-123-tanevenek-megnyitoja-meghivo/) a megjelenésükre feltétlenül számítok!

Felhívom figyelmüket, hogy valamennyi bölcsész és társadalomtudós hallgatónak (bentlakók és bejárók egyaránt) a Collegiumban latint kell tanulnia. Az első latinórát 2017. szeptember 12-én (kedd) 8.00-9.00 óra között tartom a Collegium nagytermében. A természettudós hallgatókat is szívesen látom.

Minden elsőéves BA-s és BSc-s collegistának (bentlakók és bejárók egyaránt) szabályaink szerint az angol, a latin, a francia, az olasz, a német vagy a spanyol nyelvek közül kötelezően választania kell, hogy „szintet lépjen”. Kérem tanulmányozzák az A.L.F.O.N.S. programban rögzített szabályokat (http://honlap.eotvos.elte.hu/wp-content/uploads/2016/02/ALFONS.pdf) és feltétlenül kérjék műhelyvezetőjük tanácsát, véleményét. A nyelvi csoportokat legkésőbb szeptember 8-án véglegesítem.

A collegisták, a Választmány programjairól keressék a Választmány programajánlóját.

A nyár hátralévő napjaira tartalmas pihenést, kellemes kikapcsolódást kívánok
Mindannyiuknak!

Horváth László
igazgató