+36-1-460-4481

Felvett hallgatók

Itt érhető el a felvett hallgatók listája!
A lista javítva lett!

Tisztelt Felvételizők!

Mindannyiuknak gratulálok a helytálláshoz és a kiváló szakmai teljesítményhez, amelynek alapján a Collegium felvételi eljárásának végső megmérettetéséig eljutottak. A betölthető szabad férőhelyek száma azonban meghatározza, hogy most összesen 35 bentlakó collegistát vehetünk fel.

A bentlakó collegisták szeptember 1-én 10.00 órától költözhetnek be a Collegiumba. Minden beköltöző collegistának ki kell töltenie azt az adatlapot, amelyet a titkárságon kap.

A csatolt dokumentumokban a bentlakó collegisták nevei után az ún. várólistás collegisták nevei következnek. A várólista azt jelenti, hogy kellő helytállást, szakmai munkát követően — amennyiben szabadul fel hely a Collegiumban – legkésőbb 2017. január végén a várólistás hallgató beköltözhet. Ha ez nem sikerül, várólistás statusa bejárói statusban marad, és 2017 augusztusában újra felvételizhet, a bejáró statust ugyanis csak felvételi eljárással lehet bentlakóvá minősíttetni. A harmadik névsor a bejáró collegisták nevét tartalmazza. Ez a status ugyanolyan jogokkal és kötelességekkel jár, mint a bentlakó status.

Felhívom a figyelmüket, hogy a Collegium történetében kiemelkedő jelentőségű eseményre kerül sor szeptember 2-án 10:00 órától. Az EÖTVÖS JÓZSEF NAP 2016. – ÜNNEPÉLYES TANÉVNYITÓ rendezvényen (http://honlap.eotvos.elte.hu/news/meghivo-az-eotvos-jozsef-napra/) a megjelenésükre feltétlenül számítok!

Felhívom figyelmüket, hogy valamennyi bölcsész hallgatónak (bentlakók és bejárók egyaránt) a Collegiumban latint kell tanulnia. Az első latinórát 2016. szeptember 13-án (kedd) 7:30-8:45 óra között tartom a Collegium nagytermében.

Minden elsőéves BA-s és BSc-s collegistának (bentlakók és bejárók egyaránt) szabályaink szerint a német, a francia, vagy az olasz nyelvek közül kötelezően választania kell, illetve a F.O.N.A.L. programban rögzített szabályok szerint (http://honlap.eotvos.elte.hu/wp-content/uploads/2007/05/F.O.N.A.L..pdf) a hatodik (bizonyos esetekben a negyedik) egyetemi félév végére a választott nyelvekből az előírt szintet teljesíteni kell. Kérem, mindenképpen konzultáljanak a választásról műhelyvezetőjükkel. A nyelvi csoportokat legkésőbb szeptember 8-án véglegesítem.

A collegisták, a Választmány programjairól keressék a Választmány programajánlóját.

A nyár hátralévő napjaira tartalmas pihenést, kellemes kikapcsolódást kívánok Mindannyiuknak!

Horváth László
igazgató