+36-1-460-4481

Kárpát-medencei szakkollégiumi hálózati programok

2012

2012. május 28 – június 1.
Beregszász – Verecke – Ungvár

Vö. ECCE II. 29. skk. – kiadvány megtekintése

A Collegium 50 fős delegációja az igazgató vezetésével és több szakvezető tanár részvételével látogatást tett Beregszászon (II. Rákóczi Ferenc Főiskola, Kölcsey Ferenc Szakkollégium) és Ungváron (Ungvári Nemzeti Egyetem, Magyar Tannyelvű Humán- és Természettudományi Kar), és tovább szélesítettük a kárpát-medencei szakkollégiumi hálózatot.

szakkoll-2012-1 szakkoll-2012-2

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. HATÁRTALANUL! programigazgatósága a HATÁRTALANUL! program keretében Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia és Horvátország magyarlakta területeire utazhatnak magyarországi iskolások, gimnazisták.

Ennek apropójából 2012. május 25-én a budapesti Eötvös József Collegium diákjai utaztak Kárpátaljára.
A budapesti szakkollégiumban magas fokú szakkollégiumi munka folyik, mely különböző szakirányokra tagolódik. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára való látogatás alkalmával a közelebbi megismerkedés céljából a diákok előadást tartottak, melyben bemutatták műhelymunkájuk működését.

szakkoll-2012-3 szakkoll-2012-4

Ezt követően Orosz Ildikó, a főiskola elnöke kapta meg a szót. Bemutatta a kárpátaljai felsőoktatás helyzetét, hangsúlyozva természetesen a Rákóczi-főiskola lapításának, fenntartásának és működésének körülményeit.

Mindezek után egy együttműködési szerződés aláírására került sor Dr. Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke és Dr. Horváth László, a budapesti Eötvös József Collegium igazgatója között. A szerződés garantálja az intézmények közötti információs és tudományos együttműködést, továbbá részvételi lehetőséget teremt a tudományos kutatási munkákban és konferenciákon.
A vendégeket ezt követően Orosz Ildikó kalauzolta végig a főiskola épületén, majd Kohut Attila, a Kölcsey Ferenc Szakkollégium igazgatója mutatta be a kollégiumot.

A magyarországi vendégek útja itt még nem ért véget, ugyanis látogatásuk további két napján kirándulás keretében Kárpátalja szépségeit, turisztikai látványosságait is megismerhették.