Eötvös József Tanulmányi Verseny

Az Eötvös József Tanulmányi Verseny latin szekciójába a jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk 2014. november 20-ig. A többi szekcióval ellentétben a latin verseny csak egy fordulós, amelyre december 6-án az Eötvös Collegiumban kerül sor.

 

Minden jelentkező figyelmébe ajánljuk, hogy a határidőt meghosszabbítottuk! A jelentkezés és az első forduló megoldásainak beküldése így egységesen november 7-ig lehetséges. Sok sikert kívánunk!

 

 

 

 

Kedves Középiskolás Diák!

 

Az Eötvös József Collegium tanulmányi versenyt hirdet számodra, amelynek különlegessége, hogy számos tudományterületről várjuk az érdeklődőket. Idén magyar irodalom, nyelvészet, latin, német, spanyol, angol és olasz nyelv, történelem, filozófia, orientalisztika és társadalomtudomány szekciókba adhatod le jelentkezésedet.


Hogy miért érdemes jelentkezni?

Tudjuk, hogy középiskolásként számodra az érettségi vizsgák jelentik a legfontosabb kihívást, éppen emiatt úgy gondoljuk, jó, ha megméretteted magad korábban is. Ezen felül szeretnénk, hogy távolabbi célként megjelenjen előtted az ELTE, s a tehetséggondozásért felelős kiemelt, interdiszciplináris képzést nyújtó intézménye: az Eötvös József Collegium (EJC).

Az EJC-s és egyetemista orientáltságú verseny lehetőséget nyújt arra, hogy általa és a döntőn személyesen is bepillantást nyerj a még előtted álló egyetemi életbe, hiszen a szekciók felosztása közelebb van az egyetemi szakonkénti felosztáshoz, mint a középiskoláéhoz; illetve hogy megérezd a Collegium szellemiségét. Ezáltal láthatod, hogy a szakkollégiumi tagság nem csupán diplomád értékét növeli majd, hanem olyan többletet nyújt egyetemi éveidhez, ami mind szakmailag, mind emberileg felbecsülhetetlen.Kik is vagyunk mi?

„Szabadon szolgál a szellem”, ez intézményünk alapfilozófiája. A szellemi függetlenség, az autonóm gondolkodási készség az igazi tudóssá válás alapfeltétele, később ismérve. Ennek jegyében a Collegium szakműhelyei által meghirdetett versenyt a kreatív gondolkodással rendelkező, az összefüggések látásának képességével és józan, kritikus attitűddel bíró versenyzők számára rendezzük.


Pár szót a versenyről

Az első forduló a regisztrációból és egy ímélben elküldendő dolgozat (esszé vagy feladatlap) megírásából áll. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat egységesen december 6-án várjuk a Collegium épületébe, ahol a döntő megmérettetés napját közös programokkal, ismerkedéssel igyekszünk színesíteni. Ekképpen a középiskolások megismerkedhetnek több collegistával, akik szívesen mesélnek az egyetemi életről, s választott szakod jellemzőiről. A megmérettetés végső eredményét még aznap, ünnepélyes díjátadó keretében hirdetjük ki.

A verseny győztesei értékes díjazásban részesülnek.

Regisztrálni és a dolgozatot beküldeni november 7-én éjfélig lehet. Regisztráció nélkül a dolgozatokat nem tudjuk elfogadni. A regisztráció módja a hiány nélkül kitöltött jelentkezési lap (DOC / DOCX formátum) elküldése az eotvosverseny@gmail.com címre (akár a jeligés dolgozattal együtt csatolva is). Kérjük, hogy a jelentkezési lap elmentésekor a dokumentum úgy legyen elnevezve, hogy a név és szekció legyen rajta (így: Gipsz Jakab_Fizika szekció.doc).
 

Dolgozataitokat kérjük, szintén az eotvosverseny@gmail.com címre küldjétek el. Az elmentett dokumentum elnevezésében kérjük a választott jeligét és szekciót feltüntetni (így: zseni_matek.doc). Az e-mail tárgyában kérjük feltüntetni, hogy "EJTV 2014" és a szekció nevét. A kísérőlevélben pedig a saját nevet. A dolgozat címlapján csak a jeligét és szekciót szabad feltüntetni!

Kérjük, hogy a műhelytitkároknak jelentkezési lapot és kész dolgozatokat ne küldjetek el, ez ugyanis a versenyből való automatikus kizárást vonja maga után!

További információ:

Eötvös József Collegium Diákbizottsága

Eötvös József Tanulmányi Verseny szervezői

Telefon:

  • 0630/440-3498 (Tóth Rita)
  • 0630/216-2824 (Szabó Mátyás)

 


 

 

Szekciók:

Irodalom

Versenyfelhívás

1. forduló

Latin

Versenyfelhívás
 

Német

Versenyfelhívás

1. forduló

Nyelvészet

Versenyfelhívás

1. forduló

Orientalisztika

Versenyfelhívás

1. forduló

Spanyol

Versenyfelhívás,

1. forduló

Társadalomtudomány

Versenyfelhívás

1. forduló

Angol

Versenyfelhívás

1. forduló

Történész

Versenyfelhívás,

1. forduló

Filozófia

Versenyfelhívás

Feladatok:   Kant   Condorcet      Orpheusz

Olasz

Versenyfelhívás,

1. forduló

 

 

 

Szponzoraink:


Athenaeum Kiadó

Corvina Kiadó

Magvető Kiadó
       

Közigazgatási és
Igazságügyi Hivatal

ELTE Rektori Hivatal

ELTE Karrierközpont